luni, 14 aprilie 2014

LIGA LUI MITITICĂ SAU ALI BABA ŞI CEI 40 DE INVESTITORI

Nu mică i-a fost mirarea doamnei Dragomir când l-a trimis pe Mitică la brutărie şi satirul bătrân s-a abătut pe la DNA de unde a ameninţat, prin vocea purtătorului de cuvânt, că, dacă nu-şi face singură piaţa, nu se mai întoarce câţiva ani. Poate chiar peste un deceniu când din  Liga lui Mititică, preluată la conclavul Mafiei de aparent mai spălatul Don Gino, nu se va mai vorbi decât în cărţile de istorie ale unui fotbal murdar sau în dosarele penale ale unor scriitori pentru care sportul preferat este cursa de obstacole după gulerele albe cu băieţi îmbrăcaţi în negru din cap până-n picioare aşezaţi în careu.Un fel de baba-oarba cu mascaţi şi transmisii live.
 Cum soţia - având nobila profesie de învăţătoare - l-a ameninţat că-l pune pe coji de nucă de cocos, conform rangului, şi-l bate cu nuiaua la tur până-i vine mintea la cap în retur, Mitică s-a întors acasă după 24 de ore, convins că justiţia din România e corectă ca şi el şi că nu va trimite pe nimeni în zori să bată la uşa unui partener de afaceri, transferat din motive de rigiditate maximă la stabilimentu' ''Pătrunjelu' '', decât dacă sunt însoţiţi de Nelu Ploeşteanu care ştie codul PIN şi are parola ''Deschide gropare, mormântul...'' înscrisă în amprenta vocală. Pare macabră secvenţa, dar DD întâiul le-a transmis tuturor prietenilor şi duşmanilor, la o oră de maximă incoerenţă, că în viaţa asta s-a acoperit de hârtii, iar în subsolul existenţei viitoare va trage peste el nişte pământ. Nu de la Gigi Becali, chiar dacă e un simpatic şi un scump ,ci de la oricine va dori să-i doneze, poate chiar Gino Iorgulescu, că e săritor şi cunoaşte foarte bine circuitul terenurilor şi al banilor negri în natură. Să sperăm că odată cu plapuma de ţărână va trage şi tot rahatul turcesc pe care l-a deversat în fotbalul românesc îmbolnăvindu-şi de diabet toţi partenerii de table pe umeri şi afaceri bazate pe iuţeala de mână şi nebăgarea de seamă a autorităţilor.      
   Singurul antibiotic eficient împotriva acestei maladii, care ameninţă cu extincţia fotbalul mioritic, este DNA, medicament neinclus pe lista scurtă a compensatelor conform principiului neaoş ''boală lungă, moarte sigură''. Profilaxia bolii e treabă de chirurg, dar fotbalul românesc, slăbit de viruşii care au tras de corpul lui mai ceva ca Adrian Cristea şi asociaţii de Bianca Drăcuşanu, poate deceda pe masa de operaţie din lipsă de perfuzii financiare şi apă de gură bogată.
  Şi să te ţii atunci bocete după oracolul mincinos din Bălceşti şi tovarăşii lui de platouri cu icre negre, care au dat o nouă dimensiune celebrei creaţii cinematografice''Ali Baba şi cei 40 de investitori''

14 aprilie 2014
editorial ARENA BUZOIANĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu