duminică, 26 aprilie 2015

Ceva e putred în Danemarca...

    Mărturisesc cu mâna pe inimă sau pe alt obiect care-mi lipsește de la naștere, că n-o mai privesc pe Simona Halep cu aceiași ochi după ce a refuzat să joace împotriva Canadei. Deși a avut argumente solide, un gust amar tot mi-a rămas pe cerul tricolor al gurii.
    Dar tot răul spre bine, celelalte fete au scris istorie demonstrând că poți să fii măreț fără să faci paradă de topuri, atunci când servești dezinteresat,cu devotament și dăruire, o cauză nobilă. Dulgheru și Mitu ne-au bucurat într-un mare fel, cum spune tânăra generație ieșită de la școala de corecție a vieții, ceea ce n-a mai reușit domnișoara Halep, care a fost eliminată la Stuttgart. Și nu ne-a mai bucurat deoarece aromânca ne lăsase baltă tocmai ca să câștige în Germania. Performanța de a juca semifinala nu-i de colea, dar contraperformanța de a pierde atunci când ești starul turneului e...remarcabilă. Ba chiar tipic românească. A început să displacă și faptul că după fiecare înfrângere se scuză că a avut diverse dureri, deși de România a durut-o în cot.
    Coincidența stranie face ca înainte ca daneza Caroline s-o execute sumar, Simona să fi primit pe Twitter peste 2000 de mesaje de la un diliman, Jasper Andreassen, de profesie divorțat sau "pușcaș marin", că nu m-a interesat prea tare subiectul, în care o amenință fățiș cu moartea insinuând și că se dopează.
     E clar că în Danemarca, ceva e putred. Acest Hamlet evadat din propriile-i minți, scrie, cu sensibilitatea caracteristică nordicilor:
 "Mi-ai insultat inima.Te temi de agenția doping.Cariera ta se va termina.4 ani minimum,6 ani maximum.Te-ai pus cu pușcașul marin nepotrivit. Lipsită de loialitate. Insultătoare.Tevoi distruge 100%.Tu ești o curvă fără inimă. Încearcă iadul meu,vei muri."
       După cum lesne se poate observa, sandilăul o acuză tam-nesam pe Simona de lipsă de loialitate, își dă cu părerea despre viitor mai ceva decât Oreste, o amenință cu distrugerea totală și o invită să încerce iadul lui.
       Oferta bolnavului e destul de tentantă că unii care-au mai vizitat lumea zic că iadul danez e mai bun decât raiul românesc, dar Simona nu-i va da curs din banalul motiv  că l-a încercat pe-al  Carolinei Woszniacki și nu i-a plăcut deloc. Iadul danez e nașpa. Dar nu se compară cu iadul românesc care e plin de curve politice, machitori profesioniști, mafioți și hoți pe care DNA îi scoate la o prăjiturică și un suc, în preludiu, îi trece printr-un cantonament preventiv, la cină, pentru ca-n tie-break să-i plaseze în arest la domiciliu de nu mai înțelege telespectatorul dacă se uită la un meci pe bune sau la unul trucat.
    Cu alte cuvinte, să ne mai lase maidanezul cu propunerile lui insistente de a-i vizita iadul, fie și prin intermediul Simonei. Nu, mulțumim. Cunoaștem subiectul, nu-i mare lucru de văzut la voi, degeaba vrei să ieși în evidență. Noi  trăim zilnic în iadul românesc și nu ne mai dăm mari...
26 aprilie 2015
editorial  " Arena Buzoiană "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu