luni, 23 iunie 2014

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BRAZILIA ?

           După cum aţi aflat de la televiziunile de specialitate, Naţionala de fotbal cu umbra a României nu s-a făcut de râs în Brazilia din banalul motiv că nu s-a calificat. Şi nu s-a calificat pentru că a respectat tradiţia românească care spune să nu te duci la nuntă de fotbalişti dacă n-ai goluri de dat în dar. Mai bine stai acasă şi te culturalizezi uitându-te la capodopera ''Mireasă pentru prostul meu '' alături de Piţurcă, Fane Mână Lungă şi ceilalţi intelectuali fini din preajma Naţionalei, care au teoretizat babaroasele până la ţâşnirea sângelui din buricele degetelor. Şi atât au jucat alba-neagra cu balonul rotund că pentru o eventuală calificare la europene nu mai e decât soluţia '' Simona Halep'', adică puştoaica să ne împrumute vreo douăzeci de puncte din surplusul ei. Altminteri ne uităm ca proştii la Smart TV şi nu înţelegem  cum de e posibil ca 22 de băieţi aparent educaţi să alerge după o băşică pe care atunci când o prind o bat nemilos cu piciorul, dând-o mai departe. Şi asta până pleacă lumea acasă, mânată de foame şi, mai ales, de sete. ''Ăştia nu-s normali'' şi-a zis Marele Barbugiu, asemeni inventatorului almanahelor, omul de aleasă cultură  Marean Vanghelie, care  n-a terminat de citit ce scrie pe spatele jucătorilor din scuzabilul motiv că încă n-a absolvit Facultatea de limbi  şi literaturi străine comparate, secţia romgleză.
             De altfel, în afară de Satana, există mulţi nefericiţi care n-au înţeles ce se întâmplă în Brazilia. Crin Antonescu, un celebru antrenor demisionar de la o echipă de găinari mărunţi, este revoltat că pauza durează doar 15 minute şi băieţii n-au timp nici să pună capul pe pernă. El pentru atâta lucru nici nu s-ar da jos din pat, cel mult s-ar întoarce pe partea cealaltă, mai populară.
Totuşi, e frumos în Brazilia, d-aia îl şi duce Radu Mazăre pe prietenul Nicuşor Constantinescu să se trateze de boala arhicunoscută de care suferă: frica de DNA. În plus, acolo hipopotamii sunt respectaţi, pot să doarmă la semafor.
                  Dar să revenim la treburile noastre, mai ales că EBA e încă nelămurită la ce echipă joacă Sharapova de ţin arbitrii cu ea. O luminează Elena, cu strămoşi la Pleşcoi, care a absolvit ''magna cum laude'' cursul scurt de inventariere a performanţelor fotbaliştilor buzoieni pe vremea când era la fel de tânără şi de neliniştită. Şi chiar mai blondă. Dar ştiţi ce-au zis brunetele când au văzut-o trecând de pe bancheta din spate a unei Dacii 1310 pe canapeaua  unui balaur pe patru roţi? În viaţă tot blondele au noroc la marinari saşii!
                 Oricum, la fotbal se pricepe şi ciclopul de la Cotroceni, care ar unifica toate pramatiile de pe dreapta ca să contrabalanseze ofensiva dracilor roşii de pe stânga. Asta ca să-l irite şi mai mult pe bătrânul hingher stalinist Ion Ilici Iliescu care, oricum, era oripilat de faptul că în Brazilia, ţară republicană, au fost primiţi toţi regii fotbalului, fără a fi întorşi de la aeroport, mai ales că unii dintre ei au prezentat paşapoarte elveţiene. L-au răzbunat revoluţionarii francezi, cu feţele lor de mineri din Valea Jiului, care i-au bătut mai rău ca-n Piaţa Universităţii exact pe provocatorii din Ţara Cantoanelor.
                   Dar m-am luat cu toate otrepele şi am uitat ce era mai important: Viitorul Buzău a promovat în Divizia C. Aud că e mare bucurie pe la AJF şi că, de atâta veselie, au uitat să-i felicite pe creatorii acestui proiect frumos, într-un oraş în care sportul cu balonul cât de cât rotund se joacă mai mult pe hârtie şi pe la comisiile de disciplină, ţuicăreală şi miştouri răsuflate.
                    Hai să ne facem că uităm de nimicnicia lumii şi să ne bucurăm că România e o ţară mult mai frumoasă decât Brazilia. Asta a fost gluma de final ...

EDITORIAL ''ARENA BUZOIANĂ''
23 IUNIE 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu