marți, 11 noiembrie 2014

Cum a devenit Gigi Becali scriitor

                         Aproape nimeni nu mai e interesat de cine câștigă campionatul ci de cine o mai ia cătinel spre țuhaus. De curând s-au așezat la celulele lor Gheorghe Ștefan ,zis Pinalti, cel care a introdus tradiția folcloristică românească în camerele unor arbitri străini ,și Marian Iancu, butoiul de osânză și tupeu care a călărit Timișoara până i-au ieșit ochii din cap după modelul patentat la RAFO Onești. Nici marele Mititelu nu se simte mai bine deși s-a pus în slujba Justiției doar, doar îi va ajuta să ajungă la Mititica pe Nașul și pe Corleone. Din nefericire, n-a reușit mare lucru. Pe banca de rezerve se încălzesc de zor Marius Stan, tartorul Galațiului, Dumitru Bucșaru, paiața de la Urziceni,  și Arpad Paszkany, pionul serviciilor secrete maghiare, ceea ce l-ar putea salva în eventualitatea unui troc la nivel înalt. Adică ei îl vor extrăda pe Arpi, iar noi le vom da Ardealul. Peste bot.
                  Deci marele meci se joacă între DNA și hoții de la cluburi. Justiția are un atac penetrant, dovadă că a umplut pușcăriile cu alde Becali, Nețoiu, Copos ,MM Stoica, Pădureanu ori Borcea, adică exact cu ăia de se jucau prin Liga I de-a Dumnezeu deși n-aveau nimic sfânt în ei.
                  Dar băieții veseli de la răcoare au început să contraatace pe toate fronturile de se zguduie mapamondul. Vârful de lance e însuși Gigi Becali, luptătorul luminii stinse, oratorul neîntrecut în agramaticalități - ca să citez din filologul Gică Hagi -care pune virgula între subiect și predicat și când vorbește. Ei bine, dușmanul de moarte al limbii române a anunțat apariția primei cărți, scrisă și vorbită chiar de el.
                 Iată, iubiți cititori, cât de mult schimbă pușcăria un om și ce rol educativ grozav are! În loc să-l strice, să-l învețe trucuri noi prin care să fure și mai mult, l-a transformat într-un mare scriitor. Chiar unul colosal, pentru că la banii lui nu și-ar putea permite să fie unul de duzină. Și,oricum, nu i-ar fi permis familia. Imaginați-vă ce-ar zice verii lui dacă ar descoperi că Gigi Magnificul ar fi un scribălău de duzină? N-ar zice nimic că nici ei nu știu să citească.
               Totuși, mă întreb, cum a putut Gigi să se apropie de un lucru diavolesc cum este scrisul? Tocmai el, care avea niște principii ferme în această privință! Să fie de vină Dan Pavel sau  spațiul contracenționar? Sau doar a vrut să ne facă concurență neloială, să ne demonstreze că nu-i mare vrăjeală să dai cu pixul? Dracu știe, cert este că la Jilava a intrat un semianalfabet care a citit cu o carte mai puțin decât Băsescu, iar de la Poarta Albă va ieși un Thomas Man cu chimirul plin de best-seller-uri. Primul dintre ele va fi "Muntele  vrăjelii",  în ediție de lux, cu o prefață de MM Stoica. Vor urma, mai mult ca sigur, și altele : "Cum am furat primul milion" ,  "Bătrânul și marea devalizare" ,  "Terenurile nimănui " și ,evident ,  "Steaua fără nume " . Că va aborda toate genurile, la geniul lui ar fi și păcat să se oprească . Și cine l-ar putea împiedica? Odată pornit ar scrie și încătușat, orice vrea el. Chiar și Biblia. Și ar povesti de la fața locului cum a fost răstignit Iisus și ce i-a declarat, în exclusivitate, pentru  România-OTV.
             Sper să nu vă întrebați cum e posibil?! Foarte simplu: Gigi era unul dintre cei doi tâlhari. Ăla cu pixul între degetele de la picioare...
11 noiembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu