duminică, 22 martie 2015

O mostră de tenis

           Dacă soarta a fost nedreaptă cu tine și ajungi la spitalul din Buzău pe picioarele tale și cu toate prelungirile fizicului la locul lor și te întorci acasă cu unele bucăți lipsă la inventar, să nu te apuci să râzi ca prostu-n târg când vinde linguri ,că nu-i nimic de râs. Așa-i în curbura Carpaților, o altă dimensiune. Una redusă la maximum dacă nu ești atent cine îți umblă hai-hui prin pijamale. Și dacă doctorul e deprimat din cauza pariurilor sportive ,ai pus-o...În fața asistentelor plictisite de fața lui, cu o dexteritate de invidiat, îți va reteza coloana infinitului cât ai zice pește, de-ai să stai ca gânditorul de la Hamangia la masa tăcerii, filosofând pe tema incompatibilității dintre amorul fizic și consumul de alcool dublu rafinat.
        După o asemenea întâlnire de gradul trei, și ceva, singurul mulțumit cu adevărat este Guvernul că, de acum încolo ,în frigiderul de la palatul Victoria e o bucată de mușchi țigănesc mai puțin. Că acum și să vrea, cetățeanul amputat nu mai are prin ce să treacă întregul cabinet, aflat fie în libertate, la furat, fie în arest, la perfecționare.
      Din nefericire, aceasta nu e singura tăiere din aceste zile. Jana Novotna, o fostă jucătoare de penis (pardon, tenis, greșeală de editare) a vrut să-i taie avântul Simonei Halep, afirmând că nu-i wow ca bruneta de pe Potomac, Serena Wiliams, sau ca asurzitoarea Maria Sharapova mai vechea noastră cunoștință, care mi-a rămas datoare cu un scurt interviu.
      Adică, zice cehoaica, o fi ea bună, nimic de zis, dar cam atât, n-o să-și mai aducă aminte nimeni de ea, că jucătoare de calitate sunt multe, dar speciale sunt doar unele. 
     Ce-o fi în capul Janei de se leagă de simbolul național? Ia zi, blondo, cu ce te-a supărat fata noastră? Ți-a luat favoritele la ștangă și n-au fost mulțumite? Sau pur și simplu nu te-a mai băgat nimeni în seamă și-ai vrut să ne provoci? Ei, bine, uite că te băgăm și în seamă și undeva, cândva. Sper că ai văzut filmul, că-i de pe vremea matale. Și sincer să fiu, nu erai chiar de lepădat, semănai cu Elena Udrea, înainte de gala Bute, care cum te prinde cum te puncte puncte. Adică te bagă la țuhaus, la ce te gândeai, nebuno?
     Dar ca să înțelegi că nu ne-am supărat pe tine definitiv și irevocabil, așa cum s-a supărat DNA-ul pe clasa politică, te asigurăm că noi, românii, suntem WAW și-ți putem da și ție o mostră de tenis să ai de sărbătorile pascale. O găsești la secția de chirurgie a spitalului din Buzău, dacă, între timp,n-o fi halit-o vreun maidanez.
22 martie 2015 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu