luni, 30 martie 2015

REPUBLICA DE LA PLOIEȘTI

           România e departe de Feroe doar pe hartă.Fotbalistic e tot pe acolo, prin apele tulburi ale nordului , pe unde bântuie pescarii lor și cocalarii noștri. Ei aruncă undița să prindă peștișorul de aur, cum au făcut la Atena, noi ne rupem în figuri doar, doar s-or speria adversarii și s-or da la o parte din calea urmașilor lui Hadrian Mutu și Hadrian Copilul Minune.
        Dar n-a fost așa: oamenii civilizați, care practică o meserie cinstită, nu se feresc din calea unor bipezi îndoielnici cu pretenții nejustificate de fotbaliști. Purtătorii ilegali de tricouri, jambiere și portjartiere, știu de toate, mai puțin fotbal.Păi dacă te împiedici de niște băieți care  au tulit-o de lângă neveste sau de la servici ca să bată mingea o oră și jumătate la Ploiești, după care se grăbesc să se întoarcă la activitatea de bază, ca să nu fie penalizați, ce pretenții de calificare să mai ai?!
      Nu vă mai uitați la clasament că nu reflectă adevărata valoare a echipei naționale .Locul unu e conjunctural.Norocul nostru proverbial e că în pătrățica noastră nicio echipă nu joacă cine știe ce. Toți se târăsc ca niște râme pe sub pietre și, după țurca pe care o practică din lipsa unei ocupații mai cinstite, calificarea din această grupă ar trebui reportată .Lucru sesizat și de suporterii ploieșteni care, în compensație, le-au adresat diverse urări de mamă tricolorilor, adică acelor indivizi indolenți și impotenți ce se zbat bezmetic de-a lungul și de-a latul terenului uitând s-o mai bage și-n poartă.Sau nu mai pot s-o bage, măcinați de maxima hegeliană care găvărește că dacă ești prost , stai acasă, nu te duci la stadion să le strici seara de duminică și altora.
      Oare ce suporter ar putea fi mulțumit cu un gol într-un meci cu niște amatori care nici măcar nu reprezintă o țară ci niște insulițe populate cu foci, morse și, din când în când,câte-un urs polar bolnav de tângâtită ,din cauza consumului excesiv de înghețată! Că locuitori care să bată mingea la pereții arhipelagului sunt mai puțini decât aborigenii din Simileasca. Și, evident, mult mai blonzi. Și cu alte preocupări.   
    Păi să nu te superi pe acești carași de Dâmbovița care s-au zbătut în plasele feroezilor ca Daniela Crudu în brațele păroase și atotcuprinzătoare ale prostiei! Să nu-i dai pe mâna  DNA-ului pentru exercitarea fără drept a unei profesii și păcălirea fotbalului în formă continuată! Că dacă-i lăsam pe mâna ploieștenilor ,republicani din tată-n fiu, ieșea înc-o revoluție. Sau lovitură de stat, că la noi lucrurile sunt amestecate, niciodată nu știi care-i aia, care-i ailaltă.
           Guvernul Republicii de la Ploiești abia aștepta să preia puterea și să statueze prin lege că România are obligația de a câștiga toate meciurile cu cel puțin 3 la 0. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, generalul Anghel Iordănescu, demn urmaș al lui Al.Candiano-Popescu, ar trebui să demisioneze.
Asta numai în situația în care își mai amintește că este antrenorul echipei naționale.Ceea ce, ca să fim sinceri până la capăt, este foarte puțin probabil.
30 martie 2015
Editorial ARENA BUZOIANĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu