duminică, 22 mai 2016

PERFORMANȚE...

        FC Sevilla a înhățat pentru a treia oară, consecutiv și la rând, UEFA League! Antrenorul Unai Emery a egalat performanța legendarului italian Giovanni Trapattoni , care câștigase tot de trei ori competiția, însă cu două echipe diferite (Juventus și Inter). Și iată că, pentru a doua oară consecutiv, ambele trofee europene sunt obținute de echipe spaniole. Se mai îndoiește cineva că acesta e cel mai tare campionat din lume, în care evoluează cei mai buni fotbaliatori?  Poate vreun fraier coclit.
       Mircea Lucescu, cel mai strălucitor antrenor român, care a schimbat în bine toate echipele pe care le-a antrenat, s-a despărțit de Sahtior Donețk după 12 sezoane în care a câștigat 22 de trofee. Ultimul a fost Cupa Ucrainei, obținută la meciul de  adio. La fel ca Napoleon, Il Luce se pregătește să invadeze Rusia cu schemele lui tactice. Nu-i văd bine pe ruși. Singura lor șansă este iarna grea, ca în 1812, dar mi se pare că nea Mircea nu s-a dus acolo până n-a fost asigurat că toate terenurile sunt încălzite. Deși bate la 70 de ani, steaua marelui antrenor nu este la zenit... 
        În condițiile în care în toate campionatele performante ale Europei nu se joacă fragmentat, e absolut necesară revenirea Ligii I la vechiul format, mult mai interesant și mai corect. Experimentele nu folosesc nimănui, iar ăsta a fost lamentabil. Lăsați orgoliile și ipocrizia la o parte și reparați ceea ce ați stricat. Paradoxal, dar campionatul a devenit mult mai neatractiv în noul sistem în care primele 6 echipe au terminat competiția, iar ultimele opt încă mai joacă. Nu s-au umplut stadioanele, iar audiențele TV au scăzut și ele. Nu mai vorbim că în cupele europene vor juca echipele care s-au luptat pentru salvarea de la retrogradare și de multe alte ciudățenii ale acestui sistem care seamănă cu o tochitură moldovenească nereușită. Știu că ați vrut binele fotbalului românesc, dar până și drumul spre iad e pavat cu intenții bune. 
    Și-n vremea asta DNA-ul cercetează golurile din visteria hoțomanilor de la  CFR Cluj, de unde ar fi dispărut peste 8 milioane de euro din cele peste 45 primite pentru participarea în Liga Campionilor. Prestidigitatorii care dețineau parolele de la conturi ar fi fost Arpad Paszkany, agent maghiar, și Iuliu Mureșan, doctor veterinar de penitenciar.
      N-ar fi nimic nou sub soare. Să ne amintim cum au devalizat cluburile Unirea Urziceni și Oțelul Galați niște derbedei bătrâni care-și ziceau investitori, Bucșaru și Adamescu, care, după ce au pus ghearele pe câte (peste) 18 milioane de euro, și-au luat tălpășița. Care pe la țuhaus, care pe la curve, după cum i-a dus mintea.
      Pe același drum se pare că merge și Astra, câștigătoarea campionatului de țurcă 2015/2016.
      Apropos de chestia asta, că o echipă cu mari probleme financiare a câștigat titlul datorită nebuniei unui antrenor de cartier, vroiam să vă-ntreb pe toți ăștia care umblați cu șublerul în buzunar: o mai are mică Șumudică?

editorial ARENA BUZOIANĂ
22 mai 2016 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu