duminică, 29 noiembrie 2015

JUSTIȚIE ȘI PROSTITUȚIE

    În procesul șmanglitorilor din fotbal, cu gulere albe și unghii negre, mafioții s-au opus cât au putut intrării în cantonament. După ani de amânări, permutări, milogeli și alte vrăjeli, a apărut, cu chiu cu vai, prima sentință. Distinșii hoțomani au fost achitați sub pretextul că ”fapta nu există”! 
    Ce vă mirați așa, credeți că am luat-o razna? Nici vorbă, sunt neschimbat. Pe arătură o luase judecătoarea Geanina Mulge-Vaca, care a judecat cazul cu celeritate până i-a dat sângele pe nas, de râs, lui Giovani, cel mai mare mafiot dintre patrupezi, care s-a simțit în sala de judecată ca la circ, atât de multe pamblici scotea pe burlanul gurii. Chipurile, era oripilat de modul scandalos în care tipa îmbrăcată în negru, că negrul subțiază talia și îmbalonează conturile, îi trata pe acei oameni cinstiți cu cele mai diverse alcooluri distilate din secară, care se aflau acolo dintr-un regretabil abuz al justiției. A ridicat tonul, s-a prefăcut revoltat, a amenințat cu represalii în eventualitatea că familia lui de hoțomani profesioniști va ajunge la conducerea țării. Geanina a tăcut ca Statuia Libertății și nici măcar nu l-a amendat pe renumitul pitecantrop.
    Între timp, gașca nebună a fost condamnată și, târâș-grăpiș, unul câte unul, au început să părăsească școala de dansuri și bune maniere de la Poarta Albă deși  păreau rupți din decor. Când să iasă și Giovani se întâmplă un denunț! Marele mafiot, ca să obțină clemența justiției o dă în primire pe judecătoarea Geanina pe căre ar fi furajat-o cu 220 000 de euro ca să-i scape de bulău. Și el și fratele Victor își recunosc faptele, iar judecătoarea schimbă roba cu zeghea. Motivul denunțului a fost că nu le restituise banii fraților pârnăiași fiindcă-și luase și ea o casă mai acătării, că i se acrise în garsoniera plină de dosare cu soluții în așteptare. Reptilienii îi dăduseră banii într-un supermarket, după ce au plimbat-o prin tot orașul, punându-i într-o pungă de pufuleți (105 000 euro). Restul i-a dus meșterul Manole, un prieten comun, cu o nevastă cam proastă, după cum a stabilit instanța reprezentată de Geanina. Catalogarea a fost cam pripită că de la ăștia i s-a tras pocinogul. În fața dovezilor irefutabile, judecătoarea a ajuns la o înțelegere cu procurorii recunoscând totul.  
     Cel mai nemulțumit de această turnură a poveștii de capă și șpagă a fost Cristi Porcea care, după spusele Becalienilor, a contribuit și el la șpaga de 220 000 de euro. Câinele a urlat de furie și neputință în lanț, că, pentru el, o nouă condamnare, adăugată ăleia de 6 ani și 4 luni, e moartea pasiunii întrucât ar trebui s-o execute până la capăt fiind încă tânăr și neliniștit. Spre deosebire de libidinosul de Giovani care a trecut de 63 de ani și beneficiază și de prezumția de scriitor!
În duba care-i ducea pe amorezi în casa de creație de la Poarta Albă a fost o atmosferă similară emisiunilor culturale condimentate de Leo de la Strehaia și de Dana Criminala. S-au folosit atâția termeni licențioși încât plesnesc de invidie Mădălin Ionescu și Capatos iar guralivii pot fi exmatriculați din pușcărie întrucât au încălcat regulamentul de ordine interioară. Cică Borcea i-ar fi dat și un cap (dacă putem afirma că posedă așa ceva fără a risca un proces de calomnie!) în muian (aici nu riscăm să spunem un neadevăr) lui Giovani. Gardienii, lipsiți de școala vieții, care, se știe, face cât cinci facultăți, în loc să-i lase să se extermine reciproc, i-au despărțit. Rușine, băieți, altădată să nu se mai întâmple! N-ați luat exemplu de la doamna judecătoare Geanina care, atunci când Giovani își făcea mendrele cu ea pe parchetul sălii de judecată, și-a băgat capul între urechi și s-a făcut că plouă. E adevărat, ea primise banii înainte. Deformați profesională...


29 noiembrie 2015
editorial ARENA BUZOIANĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu