joi, 28 aprilie 2016

O TRAGEDIE NAȚIONALĂ



Nu credeam vreodată să apuc ziua în care gimnastica românească n-o să fie prezentă la Olimpiadă! Vedeam cum se prăbușesc în jur toate reperele, dar refuzam să accept realitatea. S-a lucrat temeinic la distrugerea valorilor acestui popor atât de talentat, dar atât de prost condus. Politica distrugerii a tot ce e bun și frumos și-a atins ținta. Nu mai reprezentăm nimic pe harta lumii, nici măcar în gimnastică, adică acolo unde de la sublima Nadia încoace, cu acel neverosimil 10 de la Montreal (1976), am cam dat ora exactă.
După mascarada din decembrie 1989, căreia cei interesați și naivii îi spun revoluție, iar cei năpăstuiți, însă cu o reprezentare corectă a realității, o definesc drept lovitură de stat, nu numai că nu s-a mai construit nimic în jurul nostru, ba, dimpotrivă, s-a demolat totul. Inclusiv gimnastica. Au fost loviți sistematic inventatorii El Dorado-ului românesc, Octavian Belu și Mariana Bitang, au fost abandonați ceilalți membri ai echipei, cărora li s-a oferit o salarizare batjocoritoare, nu s-a creat un cadru motivațional adecvat pentru familiile care-și îndrumă copiii către performanță. S-a distrus… S-a distrus… S-a distrus…
De astăzi suntem mult mai săraci, mult mai obijduiți, lipsiți de orizont. Ne-am întors în lumea a treia a sportului, printre șoarecii de câmp și gândacii de Colorado. Cine sunt vinovații? Politicienii care au batjocorit Națiunea Română. Acest popor dezorientat și-a ales greșit conducătorii. De fapt, călăii. Tiranii, după cum e scris în imnul nostru național. Care se numește ”Deșteaptă-te, române!”, nu ”Somnoroase păsărele”.
Dacă astăzi noi nu mai avem echipele de gimnastică la Olimpiadă există un singur vinovat: factorul politic. Clasa asta mizerabilă care a îngrozit România, care ne-a aruncat la periferia istoriei. Care a încurajat hoția, delațiunea și impostura.
Dar să nu ne pierdem speranța. Să nu ne acceptăm soarta dictată de niște impostori. Să răsturnăm Mafia politică și să aducem în fruntea țării patrioți care să pună bazele unei societăți normale, derivată din tradițiile românești. Cu siguranță, atunci, acest popor magnific va scoate la lumină alte și alte valori care ne vor face să simțim că ne-am născut într-un loc binecuvântat de Dumnezeu. Pentru că în sufletul acestui popor se plămădesc copiii excepționali care vor ridica tricolorul deasupra norilor. Haideți, frații mei, să le dăm drumul să zboare!

EDITORIAL ARENA BUZOIANĂ
23 aprilie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu