duminică, 7 iunie 2015

ISTORIA NECENZURATĂ A ROMÂNILOR: 2. STATUL DAC DE LA DEMOCRATUL DROMIHETE LA ULTRA-LIBERALUL BUREBISTA

Motto: Ori suntem istorici, ori nu mai suntem!
                                                                     DROMIHETE
          Pe când Burebista nu se inventase, dar apariția lui o cerea situația din țară (supraproducția de vin, mazăre, brânză, viezuri, brazi, moși, ori criza de murături), pe teritoriul strămoșilor își făceau de cap de-alde Dromihete, Rubobostes, Oroles, , Zalmodegikos și alți băieți de cartier. Cel mai tare dintre ei a fost Dromihete, primul democrat din istorie. Ăsta l-a prins pe Agatocles, fiul lui Lisimah macedoneanul, i-a dat-o-n goarnă scurt și i-a pus la vot destinația ulterioară. Bărbații înarmați au ajuns la un consens: va fi schingiuit iar mai târziu va va beneficia de mila dacilor. Adică va fi decapitat, că tot era în jurul anului 300 î.Hr. și trebuiau să marcheze momentul într-un fel .
     Dromihete i-a ascultat cu răbdare și, cu mult tact, a pus concluzia: Nț. Spiritul democratic a învins: a fost așa cum a zis Dromihete. După acest exercițiu de democrație originală, cam după opt ani, regele geților l-a întâmpinat pe Lisimah cum o făcuse și cu neisprăvitul de fi-su (A se vedea că încă de atunci copiii șefilor de stat le dădeau serioase bătăi de cap auguștilor părinți) .Nasol moment.
      Dromihete l-a iertat și p-ăsta, ba i-a tras și-o lecție de morală de s-a dus buhul în toată istoria antică. I-a dat să halească din cele mai bune vase ale lui, din argint și aur, pe care chiar fiica regelui macedonean le curățase pentru ospăț.
       Că uitai să vă spun, Dromihete a luat-o de nevastă și pe fiica lui Lisimah, fără să-l mai întrebe și pe acesta, pentru că, oricum, la Helis, el avea întotdeauna dreptate. Unele surse istorice zic, cu jumătate de gură, de teamă să nu fie ascultate, că nici fetei nu i-ar fi cerut consimțământul, dar amănuntul n-avea cum să-l împiedice pe regele geților fiindcă asta era o tradiție a viitorului popor român al cărui precursor era. Dar să ne revenim.
      La masă, Dromihete a mâncat din vase de lemn, naturiste, și nu-l scotea pe Lisimah din ''tată''. Tată-n sus, tată-n jos, spre deliciul războinicilor săi care de-acum încolo aveau încredere deplină în calitățile de diplomat ale regelui lor.
Democrația nu-i mai interesa, erau convinși că modul în care Dromy (așa-i spuneau ei ) pune problema e cool.
Bibliografie
Istoria lui Dromihete a fost dezbătută la emisiune ''Darius Tucă Show'' până în momentul când moderatorului i-a venit nefericita idee de a cere o țâră de apă. Geții, crezând că e vorba de un apropou, i-au dat vedetei  pământ și apă pe cocoașă până nu l-a mai ținut cureaua. Așa că la repezeală, bietul om a inventat bretelele.
Promoușăn: Despre Burebista, mai spre seară, că mă doare tastatura inimii...
12 noiembrie 1999

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu